22Mars2018

PVD në Medvegjë tërhiqet nga pushteti lokal

Medvegjë, 29 Nëntor(medvegja.net)

Një ditë pas Festës së Flamurit kombëtar shqiptar, ku shqiptarët e Medvegjës janë të privuar nga kjo festë gjithë kombëtare, Partia për Veprim Demokratikë është larguar nga pushteti lokal. Në një letër drejtuar kryetarit të komunës por edhe partnerëve të tjerë të kualicionit qeverisës, kryetari i degës së PVD-së në Medvegjë njëherit ish zavendëskryetar i Kuvendit Komunal zotëri Florim Sahiti, i ka njoftuar për arsyet e shumta të tërheqjes së tij dhe partisë së tij nga pushteti lokal. Ky reagim i PVD-së vjen menjëherë pas ftesës për marrje në pytje nga ana e policisë të 7 nxënësve shqiptar të shkollës së mesme në Medvegjë për gjoja të ngritjes së Flamurit Kombëtar në hapësirat e kësaj shkolle.

Vlen të ceket se në zgjedhjet e fundit lokale të mbajtura më 13 shtator 2015, përkundër pengesave të shumta nga ana e shtetit, shqiptarët kishin arritur që të fitonin rreth 30 % të përfaqësimit në kuvendin komunal. Ndërsa Partia Demokratike si partia e dytë për nga numri i votave në nivel komunal kishte mbetur e vetmja në opozitë. Kësaj partie në opozitë tashmë i bashkangjitet edhe partia tjetër shqiptare, kjo dëshmon se shqiptarët nuk janë të mirëpritur në Kuvendin Komunal të Medvegjës, me vetë faktin se të gjitha partit serbe janë në pushtet ndërsa tashmë dy subjektet politike shqiptare janë në opozitë!

Në vijim ju ftojmë të lexoni njoftimin plotë për të dalë nga kualicioni të nënshkruar nga z.Florim Sahiti :